Agroep 2014-06-03

Nisargadatta-Goeroe

Onze volgende bijeenkomst gaat door op dinsdag 3 juni in zaal B23 van de Romaanse Poort  – Brusselsestraat 63 te Leuven – van 19u30 tot 21u30.
 
Hilda Palinckx heeft voor  de meditatie volgende tekst gekozen:

Vraag:  wat is meditatie?

Maharaj:  Eén zijn met DAT waardoor we weten dat we bestaan. Dat is meditatie. Er zijn nogal wat namen voor. Namen voor de Goden. Al die namen vertegenwoordigen hetzelfde – dit weten dat men is, dit zijn, dit bewustzijn. Deze kennis verwijst niet naar een individu, maar naar het besef van tegenwoordigheid als een geheel. In plaats van dit bewustzijn te accepteren als een functioneren van het geheel wil men de kennis opdelen in stukjes en beetjes, ieder met een deel voor zichzelf, gebaseerd op een of ander denkbeeld. Kennis gebaseerd op een denkbeeld is geen ware kennis.

Er bestaat niet zoiets als een entiteit. Je weet nu dat je wakker bent, omdat je hier bent en je je dat bewust bent. Er bestaat niets anders dan dit weten, geen entiteit.

Wanneer je woont in dit bewustzijn zul je zien dat jij niet iets doet, het gebeurt allemaal vanzelf. Er is geen sprake van een jij die iets probeert te doen. Je kunt niet proberen je Zelf te zijn omdat je je Zelf bent.

Uit: Bewustzijn en het Absolute pag.128

Shri Nisargadatta Maharaj

 

 

Print Friendly, PDF & Email